İkinci El Araçların Değeri Nasıl Öğrenilir?

İkinci El Araçların Değeri Nasıl Öğrenilir?

Arabanıza doğru bir değer biçmek istemenizin birkaç nedeni vardır. Şu anda onu satmakla ilgilenmiyor olsanız bile, potansiyel değeri hakkında makul bir fikriniz varsa; bir alım-satım anlaşması yapma konusunda daha iyi bir konumdasınız demektir. Peki, sadece 1 dakikada aracınızın değerini öğrenmek ister misiniz? Barem Cars’ın, “yeni nesil araç değerleme sistemi” ile tanışın!

Yeni nesil araç değerleme sistemi

Aracınızı satmayı düşünüyorsanız veya yakın gelecekte yeni bir araba almakla ilgileniyorsanız, “Arabam ne kadar eder?” veya “Aracımın değeri ne?” diye merak ediyor olabilirsiniz. Böyle durumlarda; birileri size teklif sunduğunda hangisini uygun bulacağınızı ölçebilmeniz için adil bir fiyat teklif edilip edilmediğini kontrol edebilirsiniz.

Peki, ikinci el araç değeri öğrenmek için nereye başvurmalı? Bunun için çeşitli seçenekler olsa da, Barem Cars’ın sadece 1 dakikada aracınızın değerini öğrenebileceğiniz yeni nesil araç değerleme sistemi; size hızlı, pratik ve doğru bir değerleme hizmeti sağlar.

İkinci el araba fiyatları, son yıllarda hızla yükseldi. Bu piyasa güçleri, tüketici talebinin değişmesine ve ikinci el arabalara talebin artmasına neden oldu. Bu aynı zamanda, bayilerin de ciddi bir stok ihtiyacı olduğu anlamına geliyor. Dolayısıyla, birkaç yıl önce aldığınız arabanızın değeri beklediğinizden daha fazla olabilir.

2.el araç fiyatları, geride bıraktığımız yılın sonlarında biraz düştü ancak pandemi öncesi fiyatlardan oldukça yüksek olmaya devam ediyor. Ancak, ikinci el araç arzı önümüzdeki birkaç yıl boyunca sıkışık kalacak. Bu da fiyatları yüksek tutacak.

Dolayısıyla, bu durum ve yükselen piyasa değerlerinde çok büyük bir değişiklik göstermesi muhtemel değil. Bu durumda, aracınızın değerini 1 dakikada öğrenebileceğiniz bir yeni nesil araç değerleme sistemi, yakın gelecekte arabanızı değiştirmeye karar vermeniz durumunda size iyi bir fikir sağlayacaktır.

İkinci el aracın takas değeri nedir?

Yeni nesil araç değerleme sistemi, aracınızın değerini belirlerken arabanızın marka ve modeli için ne kadar talep olduğunu bilir. Bununla birlikte, aracınızın özelliklerinin piyasadaki rakipleriyle aynı seviyede mi, daha iyi mi yoksa daha kötü mü olduğu da önemlidir. Ayrıca, hesaplama yapılır bu modelden kaç tane satıldığı ve hatta hangi renklerin daha hızlı satıldığı gibi veriler de kullanılır. 

İkinci el araba değeri belirlemede diğer önemli faktörlerden bazıları şöyledir:

  • Aynı model yılına ve teknik özelliklere sahip bu arabadan kaç tanesi satışta?
  • Bu arabaların ortalama km’si nedir?
  • Bu arabaların ortalama fiyatı nedir?
  • Aynı model bir araba ilanı satılmadan önce ortalama kaç gün ilanda kalır?
  • Araba ortalama kaç satış fırsatı çekiyor?

Bunların dışında, ikinci el arabalarda değer belirlenirken, herhangi bir kusur veya hasarın dikkate alınması da gerekir. Örneğin, ön camda çatlak varsa , yağ sızdırıyorsa veya şanzıman sorunları yaşıyorsa veya jantların onarım gerektirmesi durumunda daha fazla masraf gerekeceğinden satış fiyatı da daha düşük olmalıdır.

Yeni nesil araç değerleme sisteminin farkı nedir?

 Bir araç değerlemesi, bir araba değerinin ne olduğunu belirlemek için çeşitli verileri kullanarak yapılan bir hesaplamadır. Bu değerlemeler; arabanın yaşına, km’sine ve diğer faktörlere bağlı olarak yapılır.

Barem Cars’ta 1 dakikada araç değerlemesi aşağıdaki değerlendirmeler ile yapılır:

  • Güvenilir araç satış kaynaklarından gelen yüzbinlerce reklam
  • Binlerce farklı bayi web sitesi
  • Büyük otomobil satış noktalarından elde edilen değerler
  • Eski araba değerleri 

Arabanızın değerini bilmek; araba alım-satımda daha bilinçli kararlar vermenize, satmak istediğinizde seçeneklerinizin neler olduğunu bilmenize, arabanızın günümüz piyasasında ne kadar değerli olduğunu öğrenmenize yardımcı olur. Böylece, başka bir araba satın almak istediğinizde de fazladan ödeme yapmamış olursunuz. İkinci el araba fiyatları çok değişken olduğundan, bu giderek daha önemli hale gelir. Arabanızın değerini bilmek, bir hırsızlık veya kaza durumunda da yardımcı olabilir.

İkinci el araç fiyatları hala yüksekken, arabanızın değerinin arttığını görmek sizi şaşırtabilir. Artan yaşam maliyetiyle mücadele ederken, arabanız da dahil olmak üzere varlıklarınızın ne kadar değerli olduğunu bilmek faydalıdır. Bu nedenle Barem Cars, sadece bir dakikada aracınızın değerini öğrenebileceğiniz bu yeni nesil araç değerleme sistemini geliştirdi.

Barem Cars ile siz de mümkün olan en güncel araç değerlemesini sunmak için %100 veriye dayalı ve aracın yaşını, kilometresini ve diğer özelliklerini dikkate alan bağımsız bir değerleme elde edebilirsiniz.

1 dakikada aracınızın değerini öğrenin

Kulağa ilginç gibi gelse de, sadece 1 dakikada aracınızın değerini öğrenmek mümkün. Barem Cars, değerleme için yalnızca bağımsız piyasa verilerini kullanır. Böylece, ister satın alırken ister satarken doğru bir rakamla karşılaşırsınız.

İstediğiniz her yerde farklı bir fiyat alabileceğinizi biliyoruz, bu nedenle size güvenebileceğiniz tek değerlemeyi sunmak için canlı listelerden, bayilerden ve diğer güvenilir kaynaklardan elde edilen verileri birleştiriyoruz.

Arabanızın gerçekte ne kadar değerli olduğunu öğrenmek için tek yapmanız gereken yeni nesil araç değerleme sisteminden ilgili verileri girmek ve 1 dakikada sonucu öğrenmek.

 

 

Bizi sosyal medyada takip edin